Nedlukning af selskab

Nedlukning af selskab

Nedlukning af Selskab

Få professionel hjælp før du lukker dit selskab ellers kan konsekvenserne være fatale. Det er dumt at gå konkurs med sit navn på sin egen adresse. Bestil gratis kortfattet vurderingssamtale over tlf. Klik her.
Der findes nogle forskellige måder hvorpå man kan lukke sit selskab, og at vælge den rigtige måde kan godt være svært. En af metode er via en betalingserklæring.

Hvis jeg skal lukke, hvad gør Dansk Selskab så for mig?

 

Nedlukning af Selskab

Fra 2.499 kr

ekskl. moms.

Bestil

Betalingserklæring 

Med en betalingserklæring fra Erhvervsstyrelsen og en erklæring fra SKAT, skal man være opmærksom på, at der ikke er nogen form for gæld inden man lukker sit selskab. For at kunne lukke sit selskab, skal man tilkendegive at al gæld er betalt til kreditorer, SKAT mm.

Hvis det viser sig, at selskabet ikke er i stand til at betale alt gæld til kreditorer, SKAT mm. og derfor er insolvent som følge heraf, skal selskabet igennem en konkurs.

Denne type nedlukning, som sker via en betalingserklæring fra Erhvervsstyrelsen, er kun berettiget til kapitalselskaber; iværksætterselskab (IVS), anpartsselskab (ApS) og aktieselskab (A/S). Dog ophører fordelen ved begrænset hæftelse og dermed hæfter alle i ejerkredsen personligt, hvis der skulle være en resterende gæld. Derfor kan det anbefales, hvis man som ejer eller ejerkreds er i tvivl omkring økonomien, at man bør overveje likvidation istedet for. (klik her)

Du bør i forbindelse med en nedlukning få noget rådgivning eller vejledning, før du foretager en handling, da konsekvensen kan være omfattende.

Nedlukning via en betalingserklæring er mere enkel end likvidation af et selskab. Dog er likvidation af et selskab en mere sikker løsning, da sagen ved en likvidation ikke bliver åbnet op igen. Hvis man har lukket sit selskab via en betalingserklæring, og der pludselig dukker kreditorer op, som med dokumentation kan fremvise at der er tale om et skyldigt beløb, så hæfter man som ejer(e) solidarisk. Det gør man, uanset om man var velvidende om gælden eller ej. Man kan dog godt ved benyttelse af betalingserklæringen vælge fordelingen af ansvaret ved en opståen gæld.