Stiftelse af Holding

Stiftelse af Holding

Hvad er et Holding Selskab?

Et holdingselskab er blot et ekstra ApS eller IVS, som har det primære formål at eje et eller flere iværksætterselskaber (IVS’er), anpartsselskaber (ApS’er) eller aktieselskaber (A/S’er).

Stift dit Holding Selskab Online I dag

Få tilbud

Før du stifter dit selskab!

Der er i mange tilfælde store fordele ved at stifte et holdingselskab, især hvis man er 2 eller flere ejere.

Stiftelse af holdingselskab 
Hvis du er stifter eller ejer af et holdingselskab, så anbefaler vi, at du indsætter minimum 2.000 kr. som egenkapital og derefter indskyder eller låner kapital til din virksomhed. Hvis du låner din virksomhed penge i forbindelse med f.eks. stiftelsen, så er der nogle ting du bør være opmærksom på.
Holdingselskabet er normalt ikke momsregistreret og bliver typisk brugt til at drive formuepleje og investeringsvirksomhed.

Du, som privatperson, ejer holdingselskabet, som ejer et eller flere af dine driftsselskaber. Dette kan give flere forretnings- og skattemæssige fordele, som f.eks.:

Lad os antage, at Richard Branson skal til at stifte et ApS fordi han vil starte en håndværkervirksomhed. Før han stifter sit driftsselskab, bliver han vejledt af Dansk Selskab, som anbefaler, at han stifter et holdingselskab først.

Richard stifter sit holdingselskab og derefter sit driftsselskab. Håndværkervirksomheden overrasker, og han vælger efter ét regnskabsår at udlodde udbytte fra sit driftsselskab til holdingselskab, for så at stifte et nyt selskab med sit holdingselskab ved siden af. Det nye selskab opkøber ejendomme med henblik på at skabe et afkast ved udlejning.

Der kommer en krise og begge virksomheder er ramt. Dog er ejendomsvirksomheden desværre nødt til at lukke og gå konkurs.

Pointen

Fordi Richard havde et holdingselskab, blev hverken holdingselskabet eller håndværkervirksomheden påvirket af denne konkurs. Richard har derfor mulighed endnu engang at stifte et nyt ejendomsselskab på et tidspunkt under bedre økonomiske omstændigheder.

Fordele:

  • Skattefri overførsel af udbytte til holdingselskabet
  • Minimering af risici
  • Opnå skattefordele ved salg af virksomhed
  • Hvis du som privat person ønsker at sælge dit driftsselskab, og ikke ønsker at blive beskattet privat af hele salgssummen
  • Hvis du ønsker at trække dit overskud ud af driftsselskabet, for at investere i andre tiltag såsom værdipapirer, ejendomme eller anden virksomhed etc.

Ulemper:

Der kan være ekstra omkostninger forbundet.

I det lange perspektiv kan det bedre betale sig at starte med at stifte et holdingselskab, da det kan give skattemæssige problemer først at gøre det på et senere tidspunkt. Dog skal det siges, at alle forretninger er forskellige, og du er derfor mere end velkommen til at gøre brug af en gratis konsultation for at få mere indsigt. Hos Dansk Selskab kan vi stifte dit holdingselskab, men tilbyder også en ”gør-det-selv”-løsning, hvortil vi udarbejder dokumenterne, men overlader selve registreringen af selskabet til vores klient fra 695 kr.

Når du har stiftet dit holdingselskab, modtager du et CVR-nummer, som du skal bruge til at stifte dit firma (driftsselskab).

 

Stift dit Holding Selskab Online I dag

Få tilbud