Nedlukning

90% af vores kunder kan nøjes med en standard løsning – se herunder, hvad de indebærer.

Enkeltmandsvirk

Personlig ejet

Fra 500,-

Luk ApS

Selskaber

Fra 2.899,-

Alle priser er i danske kroner og eksklusiv moms. Priser forudsætter, at selskabets regnskab er ajourført. Mulighed for tilkøb af professionel assistance inden for bogføring, regnskab og løn.

Nedlukning af selskab

Få professionel hjælp før du lukker dit selskab ellers kan konsekvenserne være fatale. Det er dumt at gå konkurs med sit navn på sin egen adresse. Bestil gratis kortfattet vurderingssamtale over tlf.

Der findes nogle forskellige måder at lukke sit selskab på og at vælge den rigtige kan godt være svært. Dansk Selskab ApS vurderer din nedlukning, fremviser den optimale løsning og løser casen.

Du får alt til en samlet pris
For 2.499 kr. får du hele nedlukning til en samlet pris. Vi tager os af alt det regnskabsmæssige og juridiske arbejde for dig, når du vil lukke din forretning.

Hvorfor lukke dit IVS?

Udfasning af IVS
Lige nu er mange ejere af IVS ved at omdanne eller lukke deres selvskab, efter at Folketinget har besluttet at selskabsformen IVS enten skal omdannes eller lukkes inden oktober 2021.

Der menes, at selskabsformen IVS gør det lettere at snyde. Foretages hverken en omdannelse eller nedlukning kan det resultere i en såkaldt tvangsopløsning.

Hvad er en tvangsopløsning?
Når dit selskab bliver tvangsopløst, bliver dit arbejde og alle rettigheder til det, du har oprettet i virksomheden, sat til salg. Erhvervsstyrelsen sender din virksomhed til skifteretten og du kan ikke længere videregive virksomheden eller dens aktiver. Tvangsopløsning anses for at være en konkurs.

Er der krav for at lukke et IVS?

Vi har brug for nogle dokumenter …
Når du acceptere at lukke dit IVS, skal du sende os nogle dokumenter – vi vil selvfølgelig oplyse hvilke, men generelt er disse nogle af dem skrevet her:

  • Kontoudtog
  • Udskrivning af din skattekonto
  • ID fra alle ejere
  • Informationsformularer (den skat, du betalte sidste år)

Vi kan lukke dit IVS, hvis …

  • Dit IVS er ikke under tvangsopløsning.
  • Der er blevet bogført op til den dato, hvor du vil lukke dit IVS.
  • Du har betalt al gæld til dine kreditorer og til regeringen
  • Du har opsagt dine pligter, dvs. for eksempel moms, lønsum, arbejdsgiverregistering mv.

Betalingserklæring

Med en betalingserklæring fra erhvervstyrelsen og en erklæring fra SKAT, skal man være opmærksom på, om der er nogen gæld inden man lukker sit selskab. For at kunne lukke sit selskab, skal man tilkendegive at al gæld er betalt til kreditorer, SKAT mm. i forbindelse med sin nedlukning af sit selskab.
 
Hvis det viser sig at selskabet ikke er i stand til at betale gæld til kreditorer, SKAT mm. og er insolvent som følge af, skal selskabet igennem en konkurs.
 
Denne type nedlukning via en betalingserklæring fra erhvervstyrelsen er kun berettiget til kapital selskaber: iværksætterselskab (IVS), Anpartsselskab (ApS) og Aktieselskab (A/S)
 
Fordelen ved en begrænset hæftelse ophører og dermed hæfter alle i ejerkredsen personligt, hvis der skulle være en resterende gæld, hvis man benytter nedlukning med betalingserklæring. Derfor kan det anbefales, hvis man som ejer eller ejerkreds er meget i tvivl omkring økonomien, bør man overveje likvidation istedet for.
 
Du bør i forbindelse med en nedlukning få noget rådgivning eller vejledning, før du foretager en handling, da konsekvensen kan være omfattende.
 
Nedlukning via en betalingserklæring er mere enkel end likvidation af et selskab. Dog er likvidation af et selskab en mere sikker løsning, da ved en likvidation, bliver sagen ikke åbnet op igen. Hvis man har lukket sit selskab via en betalingserklæring og der pludselig dukker kreditorer op, som med dokumentation kan fremvise at der er tale om et skyldigt beløb, så hæfte man som ejer(e) solidarisk) uanset om man var velvidende om gælden eller ej. Man kan godt ved betalingserklæringen vælge fordelingen af ansvaret ved en opståen gæld, dog kan den enkelte ejer fra de andre alligevel.

Har du nogle spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os

Kontakt os på:

Mail: info@danskselskab.dk

Åbningstider:

Hverdage: 09:00 – 21:00

Lørdag: 10:00 – 17:00