Nedlukning

Fra: 2.499 kr.

Hos Dansk Selskab

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Fra: 2.499 kr.​

Hos Dansk Selskab

Nedlukning af selskab

Få professionel hjælp før du lukker dit selskab ellers kan konsekvenserne være fatale. Det er dumt at gå konkurs med sit navn på sin egen adresse. Bestil gratis kortfattet vurderingssamtale over tlf.
 
Der findes nogle forskellige måder at lukke sit selskab på og at vælge den rigtige kan godt være svært, men en af metoderne er via en Betalingserklæring.

Hvis jeg skal lukke, hvad gør Dansk Selskab for mig?

Betalingserklæring

Med en betalingserklæring fra erhvervstyrelsen og en erklæring fra SKAT, skal man være opmærksom på, om der er nogen gæld inden man lukker sit selskab. For at kunne lukke sit selskab, skal man tilkendegive at al gæld er betalt til kreditorer, SKAT mm. i forbindelse med sin nedlukning af sit selskab.
 
Hvis det viser sig at selskabet ikke er i stand til at betale gæld til kreditorer, SKAT mm. og er insolvent som følge af, skal selskabet igennem en konkurs.
 
Denne type nedlukning via en betalingserklæring fra erhvervstyrelsen er kun berettiget til kapital selskaber: iværksætterselskab (IVS), Anpartsselskab (ApS) og Aktieselskab (A/S)
 
Fordelen ved en begrænset hæftelse ophører og dermed hæfter alle i ejerkredsen personligt, hvis der skulle være en resterende gæld, hvis man benytter nedlukning med betalingserklæring. Derfor kan det anbefales, hvis man som ejer eller ejerkreds er meget i tvivl omkring økonomien, bør man overveje likvidation istedet for.
 
Du bør i forbindelse med en nedlukning få noget rådgivning eller vejledning, før du foretager en handling, da konsekvensen kan være omfattende.
 
Nedlukning via en betalingserklæring er mere enkel end likvidation af et selskab. Dog er likvidation af et selskab en mere sikker løsning, da ved en likvidation, bliver sagen ikke åbnet op igen. Hvis man har lukket sit selskab via en betalingserklæring og der pludselig dukker kreditorer op, som med dokumentation kan fremvise at der er tale om et skyldigt beløb, så hæfte man som ejer(e) solidarisk) uanset om man var velvidende om gælden eller ej. Man kan godt ved betalingserklæringen vælge fordelingen af ansvaret ved en opståen gæld, dog kan den enkelte ejer fra de andre alligevel.

Få dine dokumenter på under 15 minutter!

Udfyld formular

Underskriv digitalt

Spar tid og penge

Få en gratis dialog

Dansk Selskabs automatiske formularer oprettes af advokater, og giver dig mulighed for nemt og billigt at oprette dine juridiske dokumenter.