Ændring af selskabsnavn

Åbningstider:

Hverdage fra 09.00 - 21.00
Lørdag fra 10.00 - 17.00

Fra 349,-

Prisen fremgår i danske kroner ekskl. moms og gebyrer.

Ændring af selskabsnavn

Selskabets navn er en vigtig del af markedsføringen af dit selskabs produkter og services. Det er derfor vigtigt, at du finder et navn, der beskriver det, I laver i selskabet. Du har altid mulighed for at ændre selskabsnavnet, dog er der visse regler, som skal overholdes.

Hvordan ændres et selskabsnavn?

Der kan kun foretages en ændring af selskabsnavnet, hvis der samtidig foretages en ændring af selskabets vedtægter. Vedtægter i et selskab er selskabets regler for, hvad der skal gøre sig gældende internt i selskabet. Selskabets vedtægter skal indeholde en række bestemmelser og lovpligtige oplysninger, heriblandt selskabets navn og vedtægter er offentlige.

Derfor skal der afholdes en generalforsamling for selskabets ejere, hvor ændringen af selskabsnavnet besluttes, og ændringer i vedtægterne vedtages. Der udarbejdes et beslutningsreferat, som bl.a. dokumenterer beslutningerne om ændringer i selskabet. En beslutning i en generalforsamling er derfor ikke gyldig før det fremgår i et beslutningsreferat og er underskrevethvorefter det skal registreres hos Erhvervsstyrelsen.

Hvis der er enighed om det nye selskabsnavn, er det dog ikke nødvendigt at afholde en fysisk generalforsamling. I dette tilfælde kan selskabets ejere nøjes med at afholde en såkaldt ’skrivebordsgeneralforsamling’, hvilket betyder, at ejerne kan holde en skriftlig generalforsamling. Hvis der på den anden side er uenighed om det nye selskabsnavn, anbefales det, at afholde en fysisk generalforsamling til drøftelse af dette.

Regler for ændring af selskabsnavn

Når du vil ændre dit selskabsnavn, skal du overholde disse regler:

  • Selskabsnavnet skal indeholde selskabsformen (f.eks. ApS eller A/S efter selskabsnavnet).
  • Selskabsnavnet må ikke vildlede potentielle kunder.
  • Selskabsnavnet må ikke indeholde slægtsnavn, firmanavn, forretningskendetegn eller varemærke, som selskabet ikke selv ejer eller har ret til.
  • Selskabsnavnet må ikke være optaget, og skal være adskilt fra andre selskabers navne, der er registreret i Erhvervsstyrelsen.

 

Vi anbefaler, at du kontrollere på Erhvervsstyrelsens CVR-register, om dit ønskede selskabsnavn er optaget eller ej. Dette kan du gøre på følgende link virk.dk.

Har du spørgsmål?

Kontakt os på:

Mail: info@danskselskab.dk

Åbningstider:

Hverdage: 09:00 – 21:00

Lørdag: 10:00 – 17:00