Tilføj binavn

Pris: 349 kr.

Hos Dansk Selskab

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Pris: 599 kr.

Hos Dansk Selskab

Tilføj binavn

Et binavn er et sekundært navn for selskabet. Det betyder, at selskabet driver forretning under flere navne eller brands. Andre selskaber kan ikke benytte sig af det, så længe du har gyldig ret til binavnet. Det kunne derfor være en mulighed at registrere dit gamle selskabsnavn som binavn, da det sikrer, at andre selskaber ikke kander sig lige netop det efterfølgende, og så undgår, at andre udnytter den goodwill og brand-værdig, du muligvis har opbygget.

Årsager til at benytte et binavn

Der kan være flere årsager til, at det er en god idé, at du benytter dig af et binavn:

  • Dit selskab skal markedsfører flere forskellige brands.
  • Du ønsker at forhindre andre/konkurrenter i at registrere sig i et bestemt navn, der minder om dit selskabsnavn eller -binavn.
  • Dit selskab skal have flere lokationer.
  • Du ønsker at brande dit selskab til forskellige målgrupper.

Registrering af binavn

Det er de samme regler for navngivning af selskabets navn der gør sig gældende, når man skal registrere et binavn. Derudover skal selskabets binavn(e) fremgå af selskabets vedtægter. Det betyder, at selskabets ejere skal afholde en generalforsamling, hvor ændringen af selskabets binavn(e) besluttes, og ændringer i vedtægterne vedtages. Som i ændring af selskabsnavn skal der også udarbejdes et beslutningsreferat til ændring af binavn(e). Disse ændringer er kun gyldige, når det fremgår i selskabets beslutningsreferat, samt er registreret hos Erhvervsstyrelsen.

Et binavn skal, som et selskabsnavn, registreres i CVR-registreret hos Erhvervsstyrelsen. Der kan gratis registreres fem binavne uafhængig af selskabsformen, herefter koster et binavn 1.000 kr. i gebyr, medmindre der er binavne som videreføres med en selskabsomdannelse, spaltning eller fusion.

Få dine dokumenter på under 15 minutter!

Udfyld formular

Underskriv digitalt

Spar tid og penge

Få en gratis dialog

Dansk Selskabs automatiske formularer oprettes af advokater, og giver dig mulighed for nemt og billigt at oprette dine juridiske dokumenter.